Bahre nedir?
Bahri (Podiceps cristatus), tamamen suya bağımlı olan Podicipedidae familyasından uzun boyunlu ve keskin gagalı bir kuş türüdür. Boynunun ve göğsünün ön kısmı parlak beyazdır. Yazın tüy tutamlarıyla benzersiz siyah bir tepesi ve büyük kestane ve siyah süs tüyleriyle beyaz bir yüzü vardır.
Bahri ne demek Osmanlıca?
Bahri ismi Arapça kökenli yaygın bir isimdir ve denizle ilgili bir anlamı vardır. “Denize ait” veya “denizci” anlamına gelir. Bu isim, genellikle deniz ve suyla ilişkilendirilen özgürlük, cömertlik ve mekan çağrışımlarını çağrıştırır.
Bahrına ne demek?
Bahir (bahr ve çoğulu buhûr), Arapça bir kelime olup “deniz; büyük nehir ve büyük miktarda su vb.’nin toplandığı yer” anlamına gelir. Anlamı şudur.
Bahur Arapça’da ne demek?
Tütsü kelimesinin kökeni Arapça Bahür’den gelir. Türkçede frankincense olarak da bilinir. Frankincense, ateşe atıldığında veya özel bir kapta yakıldığında çıkan dumandır.
Bahren ne demek?
Berren ve Bahren ve Cevven; Tercüme edildiğinde “karada, suda ve havada” anlamına gelir.
Bahri kuşu nerede yaşar?
Bahri Kuşu Hakkında: Doğu Anadolu Bölgesi’nin büyük bir kısmı hariç Türkiye’nin her yerinde, beslenebileceği uygun sulak alanlarda görülür. Kış aylarında kuzeyden gelen bireylerle birlikte sayıları artar. Bölgede görülen en büyük tepeli batağandır.
Arapça bahri ne demek?
Müslüman (çoğunlukla Mağrip, İran ve Endonezya) ve Arapça: Arapça sıfat baḥrī’den (veya Endonezyaca ödünç kelime bahri) “deniz, okyanus” kelimesinden türemiş baḥr “deniz” kelimesinin bir türevi. Bu soyadı ayrıca Hristiyan Araplar arasında, özellikle Lübnan’da da bulunur. Müslüman (çoğunlukla Mağrip, İran ve Endonezya) ve Arapça: Arapça sıfat baḥrī’den (veya Endonezyaca ödünç kelime bahri) “deniz, okyanus” kelimesinden türemiş baḥr “deniz” kelimesinin bir türevi. Bu soyadı ayrıca Hristiyan Araplar arasında, özellikle Lübnan’da da bulunur.
Ber ve Bahr ne demek?
Ferman-ber: Hükmü taşıyan. Peygamber: Haber getiren, Hz. Peygamber. (ﺑﺮّ) i. (Ar. berr) Kara, toprak: Büyüdükçe belirginleşir / Birdenbire bazı yerlerde sanıyorum ki / Sen ayakta esen meltemsin (Abdülhak Hâmit).
Bahriye ismi Kur’an’da geçiyor mu?
Bahriye ismi Kur’an-ı Kerim’de geçmemektedir.
Arapça bahr ne demek?
Baḥr (Arapça: بحر, tam anlamıyla “deniz”; Farsça: بحر; Azerice: bəhr; Türkçe: bahir; Urduca: بحر; Özbekçe: bahr) Arapça, Farsça, Türkçe ve Urduca şiirinde ölçü anlamına gelir. Baḥr (Arapça: بحر, tam anlamıyla “deniz”; Farsça: بحر; Türkçe: bahir; Özbekçe: bahr) Arapça, Farsça, Türkçe ve Urducada ölçü anlamına gelir.
Berri ve Bahri ne demek?
(ﺑﺤﺮﻯ) i. (Ar. baḥr “deniz” ve baḥrі ile -і izafi eki) Denizle ilgili, denize ilişkin. Karışım: BERRÎ: “Engineershane-i Bahrî-i Hümâyûn: Deniz Mühendisliği Okulu.”
Bahir ne demek edebiyatta?
Bahir (bahr ve çoğulu buhûr), “deniz; büyük nehir ve suyun bol miktarda toplandığı yer, vb.” anlamına gelen bir Arapça kelimedir. Anlamı. Terim olarak anlamını, birçok ve farklı ölçüleri içerdiği ve temsil ettiği için kazanmış olmalı. Bu anlamda ve terminoloji olarak, Bahir için çeşitli eşanlamlılar kullanılmıştır.
Araplar neden tütsü yakar?
İslam öncesi Arap toplumları da tedavileri için kahinlere ve büyücülere danışırdı. Bu tedavi yöntemlerinden biri de tütsü yakmaktır. Dua ederken veya büyü yaparken tütsü yakan bu rahipler, tütsü kullanımının temelini attılar.
Arapça eyyamı bahur ne demek?
Eyyam-ı Bahur, yaz mevsiminin en sıcak ve nemli günleri için kullanılan Arapça kökenli Türkçe bir kelimedir. Eyyam-ı bahur, ağustos ayının ilk yedi günü anlamına gelir.
Rabih Arapça ne demek?
rābiḥ, ribḥ “kazanmak” kelimesinden) kazanan, kâr eden, kazançlı çıkan (kişi): Rabih (Ahmedi), ayağının tozunun bir zerresi uğruna bin canını feda eden / Bahâ.
Bahreyn nerede?
Bahreyn Nerede? Adalar üzerine kurulmuş tek Arap ülkesi olan Bahreyn Krallığı, Asya kıtasının Basra Körfezi’nde yer almaktadır. Krallığın batısında Suudi Arabistan, güneydoğusunda ise Katar bulunmaktadır.
Bahri kuşu yenir mi?
Bahri kuşları ve karabataklar Bern Sözleşmesi kapsamında koruma altına alınmış olup etleri yenmemektedir.
Meracel Bahreyn’in anlamı nedir?
Burası, Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî ile Şems-i Tebrîzî’nin 30 Kasım 1244’te Konya’da ilk kez buluştukları yer olarak kabul edilir. “Denizin Birleştiği Yer” anlamına gelen “Meracel Bahreyn” olarak da anılır.
Mecmau’l Bahreyn ne demek?
“İki denizin birleştiği yer” anlamına gelen bu ifade, Hz. Musa tarafından Kur’an-ı Kerim’de kullanılmıştır. Hz. Musa ile ilgili bir hikâyeden kaynaklanmaktadır.
Tavsiyeli Bağlantılar: Nalbant Neyi Çağrıştırır