İçeriğe geç

Barkod Numarası Neyi Ifade Ediyor

Barkod numarası neyi ifade eder?

Sol barkoddaki sayıların anlamı, üretici ve ürünün yapıldığı ülke hakkında bilgi verir. Örneğin, 8691234567891 gibi bir barkod numarasını ele alalım. İlk üç rakam, ürünün hangi ülkede kayıtlı olduğunu gösterir. Sonraki sayılar, üreticiyi ve ürünü benzersiz şekilde tanımlar.

Barkod numarası 868 ve 869 ile başlayan ürünler nerede üretilmiştir?

GS1 Ülke ÖnekleriÖnekAçıklama867GS1 Kuzey Kore868 – 869GS1 Türkiye870 – 879GS1 Hollanda880GS1 Güney Kore136 satır daha

869 barkod hangi ülkenin?

Türkiye’de üretilen ürünlerin barkodu 869 ile başlıyor. Dolayısıyla vatandaşlarımızın satın aldıkları malları seçerken 869 ile başlayan barkodlara dikkat etmeleri ve yerel olarak benzer ise ithal ürünleri tercih etmemeleri bir zorunluluk haline gelmiştir.”

Barkod sembolü ne anlama gelir?

Barkod, ürüne özgü bilgileri içeren çizgilerden veya çubuklardan oluşan bir tür sayısal koddur. Bu kodu yazdırarak, ürün etkili bir şekilde izlenebilir çünkü bu sembol son kullanma tarihi, parti numarası, genel bilgiler ve işleme tarihi gibi birçok bilgi içerir.

Barkodun amacı nedir?

Barkod, barkod veya işaret dili, verilerin çeşitli kodlama yöntemleriyle görsel makinelerin okuyabileceği şekilde gösterilmesidir.

978 nerenin barkodu?

Ülke Barkod Numaraları00-13ABD ve Kanada955Malezya977Uluslararası Süreli Yayınlar İçin978Uluslararası Standart Kitap Numarası979Uluslararası Müzik Numarası76 satır daha

869 barkod İsrail mi?

8 690 barkodunun nerede bulunduğuna dair çok fazla yanlış bilgi var. 868 – 869 barkod numaraları Türkiye’de üretilen ürünlerde bulunur. Ancak çoğu kişi bunların İsrail ürünleri olduğunu yanlışlıkla varsayar. Açık olalım: 8 690 barkodlu ürünler Türkiye’ye aittir.

Türk malı barkodu kaç?

Barkod sistemi (GS1 sistemi), merkezi Brüksel’de bulunan GS1 organizasyonu tarafından yönetilmektedir. GS1 organizasyonu, GS1 Türkiye’ye 868 veya 869 önekini atamıştır. Başka bir deyişle, GS1 Türkiye üyelerine 868 veya 869 önekiyle başlayan şirket önekleri atar.

868 hangi ülkenin ko?

GS1 kuruluşu GS1 Türkiye’ye “868” veya “869” önekini atadı. Başka bir deyişle, GS1 Türkiye üyelerine “868” veya “869” önekiyle başlayan şirket önekleri atıyor. Şirketler ayrıca ürünlerini numaralandırmak için bu şirket öneklerini kullanır.

Türk malı ürünler nasıl anlaşılır?

Türkiye’de üretilen mallar “Made in Turkey” (kısaltılmış TM) veya “Made in Turkey” (İngilizcede aynı anlama gelir) sözcükleriyle işaretlenir. Ayrıca son yıllarda Türk ürünlerinde product turkey ((Türkçe) production of Türkiye) metni de kullanılmaya başlanmıştır.

İsrail mallarının kodu nedir?

/ Ülke Gümrük KodlarıKodÜlkeler – TürkçeIL(624)İsrailIN(664)HindistanIO(357)İngiliz Hint Okyanusu Toprakları Chagos TakımadalarıIQ(612)Irak107 satır daha

729 hangi ülkenin kodudur?

729 barkod yapısı, gördüğünüz ürünlerin İsrail’de üretildiği veya İsrail’den geldiği anlamına gelir. 729 barkodlu ürünler, bazen farklı barkodlarla diğer ülkelerdeki üretim tesislerinde pazarlanabilir.

Barkodu kim icat etti?

Norman Joseph WoodlandBarkod / Yaratıcı

Kırmızı barkod ne anlama gelir?

Kırmızı Kod (Yangın/Duman) Hastanede olası bir yangın durumunda güvenlik görevlilerinin durumdan haberdar edilerek kaza yerine yönlendirilmesi sağlanmalıdır.

Barkodlu ürün orjinal midir?

Türkiye’de Tekel ürünlerinin barkodları TAPDK (Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu) tarafından düzenlenir ve her ürünün barkod numarası ürünün orijinal ve resmi olduğunu kanıtlar. Bu nedenle barkod sorgulaması ürünün sahte olup olmadığını kontrol etmek için önemli bir araç olabilir.

12 haneli barkod nedir?

UPC, 12 haneli bir barkod numarasıdır ve bir ürünün benzersiz kimliğini belirtir. Bu kod, ürün adı, fiyatı ve diğer önemli bilgiler gibi birçok bilgi içerebilir. Evrensel Ürün Kodu, dünya çapında tanınan ve herhangi bir ülkedeki herhangi bir perakende mağazasında okunabilen standart bir sistemdir.

Barkod numarası nasıl okunur?

Barkodun ilk 3 hanesi ülke kodunu, sonraki 4 hanesi ürünü üreten firmanın kodunu, sonraki 5 hanesi ürüne ait bilgileri ve son hanesi ise kontrol kodunu ifade eder.

Türkiye’nin barkod numarası nedir?

Barkod sistemi (GS1 sistemi), merkezi Brüksel’de bulunan GS1 organizasyonu tarafından yönetilmektedir. GS1 organizasyonu, GS1 Türkiye’ye 868 veya 869 önekini atamıştır. Başka bir deyişle, GS1 Türkiye üyelerine 868 veya 869 önekiyle başlayan şirket önekleri atar.

Üründe yer alan barkod ne anlama gelir?

Barkodlar, ürünlerin tanımlanmasını ve izlenmesini kolaylaştıran bir sistemdir. Bir barkoddaki çizgiler ve sayılar, o ürün için benzersiz bir tanımlama numarasını temsil eder.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Orta Boylu Escort