İçeriğe geç

Keratanın Eş Anlamlısı Nedir

Karanın eş anlamlısını söyler misin?

Siyah kelimesinin eş anlamlılarıyla örnek cümleler (TDK) Türk Dil Kurumu’na göre siyah kelimesinin eş anlamlısı siyahtır. Bu bağlamda siyah kelimesiyle çeşitli örnek cümleler vermek mümkündür.

Kâinat kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Evren kelimesinin birkaç farklı eşanlamlısı vardır. Bunlar; evren, kozmos, dünya kelimeleridir.

Dilencinin eş anlamlısı nedir?

(isim) dilenci; kerata (konuşma dilinde), köftehor.

Sucuk kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Türkçenin tarihi ve çağdaş dallarında et sosisi için bilgi/irişki, kolbasa gibi çeşitli kelimeler kullanılmaktadır. Bu yiyecekler Türk yemek kültürünün iki farklı zenginliğini yansıttığı gibi, “sucuk” kelimesi de komşu kültürlere aktarılmıştır. Anahtar kelimeler: sosis, sosis, kolbasa, bağırsak.

Karanın sözcüğü nedir?

Karan ismi Hindistan kökenli bir Sanskrit ismi olup “koruyucu” veya “anlayış” anlamına gelir.

Karanın sesteş anlamlısı nedir?

Yazılışı ve okunuşu aynı olan; ancak anlamları farklı olan sözcüklere eşsesli sözcükler denir.

Kainat’ın diğer adı nedir?

Evren, kozmos veya evren, gezegenler, yıldızlar, galaksiler ve diğer tüm madde ve enerji yapıları da dahil olmak üzere uzay ve zamanın bütünü ve içeriğidir.

Kainat hangi dilde?

Arapça kwn kökünden gelen ve “var olan şeyler, tüm varlıklar, evren” anlamına gelen kāˀināt كائنات kelimesinden bir alıntıdır. Bu kelime, +āt son ekiyle Arapça kāˀin كائن “var olan” kelimesinin çoğuludur.

Kainat ne demek din?

Duyular veya akılla kavranabilen veya var olduğu düşünülebilen Tanrı haricindeki tüm varlıkları ve olayları ifade eden bir terim.

Duble eş anlamlısı nedir?

çift, çift, çift s.

Dedikodu eş anlamlısı nedir?

Türkçe sözlükte dedikodu kelimesinin eş anlamlıları ve benzer dil öğeleri listelenmiştir; örneğin “kov, dedikodu, kilukal”.

Didinmek kelimesinin eş anlamlısı nedir?

(fiil) çabalamak, gayret etmek, çaba sarf etmek, acı çekmek.

Haşhaşın eş anlamlısı nedir?

Roemeria argemone (eşanlamlısı: Papaver argemone), Papaveraceae familyasından bir çiçekli bitki türüdür.Roemeria argemone (eşanlamlısı: Papaver argemone), Papaveraceae familyasından bir çiçekli bitki türüdür.

Pişmaniye eş anlamlısı nedir?

Pişmaniye (Osmanlıca: Peşmîne) ya da Regretti, Helvâ-yı Kettân, Peşîmânî Helva, Tel Helva, Çekilmiş Helva, Tel Tel, Yağmurlanmış Helva, Keten Helva olarak da bilinen; Anadolu’da beyaz şeker, buğday unu, tereyağı ve bitkisel margarinden yapılan geleneksel bir tatlıdır.

Öküz sözcüğünün eş anlamlısı nedir?

Kireç; İsveç oxe ve ark.)1. Aralık 2019

4.sınıf eş anlamlı kelimeler nelerdir?

Anlamları aynı ama yazılışları farklı olan kelimelere eş anlamlı denir. Kelimelerin eş anlamlısı olup olmadığı cümlelerde kullanımlarından anlaşılabilir. Eş anlamlı olarak da adlandırılan bu kelimelerin sayısı iki veya daha fazla olabilir.

Karanın eş ve zıt anlamı nedir?

Bu bilgiye göre siyah kelimesinin zıt anlamlısı beyazdır. Siyah kelimesinin eş anlamlısının zıt anlamlısı ise beyazdır.

Eş anlamlısı nedir?

Yazılışı ve telaffuzu farklı olan ancak anlamı aynı olan kelimelere eş anlamlı denir. Bu tür kelimeler birbirinin yerine kullanılabilir. Eş anlamlı kelimeler bir cümlede birbirleriyle yer değiştirdiğinde cümlenin anlamında bir değişiklik veya bozulma olmaz.

Eş anlamlısı olan kelimeler nelerdir?

Türkçedeki eş anlamlılardan biri çoğunlukla yabancı kökenlidir. Değer-değer, cevap-cevap, yıl-yıl, medeniyet-medeniyet, fırsat-olasılık, acele-acil, deprem-zelzele, fakir-fakir, misafir-misafir, sınav-sınav, yöntem-yöntem, sorun-problem, araç-araç, alet-cihaz, görev-görev, düşünce-fikir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Orta Boylu Escort