Hakkınızda şikayet olup olmadığını nasıl anlarız?
Bir suçla mı suçlandım? Hakkınızda bir cezai suçlama olup olmadığını öğrenmek için bir avukattan yardım alabilir veya bizzat savcılığa giderek hakkınızda bir cezai suçlama olup olmadığını öğrenebilirsiniz. İnternet üzerinden cezai işlemle sonuçlanmamış bir cezai suçlama hakkında bilgi edinmek mümkün değildir.
Hakkımda suç duyurusu var mı nereden öğrenebilirim?
UYAP SMS Bilgilendirme Sistemi (), dava dosyaları ve icra takiplerine ilişkin bilgiler de dahil olmak üzere sistemde gerçekleştirilen işlemlere ilişkin uyarı, veri ve duyuruların kısa mesaj (SMS) yoluyla kullanıcılara iletilmesini sağlamaktadır.
Hakkımdaki CİMER şikayetini nasıl öğrenebilirim?
BAŞVURUMUN DURUMU HAKKINDA NASIL BİLGİ ALABİLİRİM? Başvurunuzu .tr veya e-Devlet üzerinden Başvuru Talebi ekranından takip edebilirsiniz. Ayrıca CİMER Çağrı Merkezi’ni (0312 590 20 00 / 0) arayarak başvurunuzun durumunu öğrenebilirsiniz.
Instagram hakkımda şikayet olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?
Instagram’a bildirdiğiniz bir konunun durumunu kontrol edin… Profilinize gitmek için sağ alt köşedeki simgesine veya profil resminize dokunun. Sağ üst köşedeki Yardım’a dokunun. Diğer öğelere dokunun…
Adıma şikayet var mı nasıl öğrenebilirim?
Hakkınızda bir soruşturma yürütülüp yürütülmediğini sorumlu cumhuriyet savcılığından öğrenebilirsiniz. Alternatif olarak, tanık olarak çağrıldığınızda veya size bildirim yapıldığında soruşturma hakkında bilgilendirilebilirsiniz.
Hakkımda şikayet varsa savcı kaç günde ifadeye çağırır?
Kişinin zorla getirilmesine karar verilmesi halinde savcının ifade vermeye çağrılması için süre 24 saattir. Kişinin bu süre içerisinde hazır bulunması zorunludur.
Adıma açılan soruşturma var mı?
Adıma sunulan dosyaların içeriklerini nereden sorgulayabilirim? Belirttiğiniz konu ile ilgili bilgiye Adalet Bakanlığı’nın www..tr adresindeki e-Hizmetler bölümünde yer alan Dava Dosyası Sorgulama servisinden ulaşabilirsiniz.
Hakkımda soruşturma açıldığını nasıl öğrenebilirim?
Cumhuriyet savcılığına başvurarak hakkınızda soruşturma açılıp açılmadığını öğrenebilir ve gerekli önlemleri alabilirsiniz. Bu süreçte mutlaka bir avukatla çalışmanız ve mevcut tüm hukuki desteklerden yararlanmanız önemlidir.
Karakolda hakkımda şikayet var mı?
Şikayet henüz cezai işlemle sonuçlanmamışsa, yani soruşturma hala devam ediyorsa, şikayet UYAP Citizen’da görüntülenmeyecektir. Bunun nedeni, soruşturma dosyalarının gizli tutulmasıdır. Sürecin risksiz bir şekilde ilerlemesi için, süreci bir avukata emanet etmeniz tavsiye edilir. Özgürlük paha biçilemez bir kavramdır.
CİMER’e şikayet eden kişinin kimliği açıklanır mı?
Şikayet niteliğindeki başvurularda, CIMER personeli gerekli görürse başvurucunun yararına kimlik ve iletişim bilgileri gizlenebilir. Bu durumda başvurucunun kimlik ve iletişim bilgileri gizli olarak işlenecek ve kesinleştirilecektir.
CİMER şikayet eden görünür mü?
CİMER’e başvuruda bulunan vatandaşların kimlik bilgileri gizli tutulur.
Şikayet ile ihbar arasındaki fark nedir?
Yukarıda bir rapor ile şikayet arasındaki ayrımı yaparken açıkladığımız gibi, herkes bir suç olayını yetkililere (kolluk kuvvetlerine veya doğrudan savcılığa) bildirebilir. Ancak, bildirim yalnızca mağdur veya suçtan zarar gören kişi tarafından yapılabilir.
Hakkımızda şikayet olup olmadığını nasıl anlarız?
Adliyeye gidip savcılık resepsiyonuna hakkınızda bir şikayet olup olmadığını sorabilirsiniz. Ancak bazen diğer adliyelere de şikayette bulunulabilir. Bunu bir avukatın yardımıyla yapmanız, konuyu sürekli takip etmeniz ve delil sunmada profesyonel yardım almanız daha iyi olacaktır.
Hakkımda şikayet olunca ne olur?
Her durumda, dava mahkemeye getirildikten sonra üç seçenek vardır. Yayımlanır. Adli inceleme talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine havale edilir. Gözaltı talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine havale edilir.
İnstagramda biri sizi şikayet ederse ne olur?
Şikayetçinin ve şikayet edilen hesabın takipçi sayısını dikkate alarak hesabı kapatır. Yani çok sayıda takipçisi olan bir hesap az sayıda takipçisi olan bir hesabı bildirirse Instagram çok sayıda takipçisi olan hesabı dikkate alır ve şikayet edilen hesabı kapatır.
Hakkımızda şikayet varsa ne olur?
Hakkınızda bir şikayette bulunulduysa, soruşturma şikayetçinin polis karakoluna veya savcılığa gidip şikayetçi olarak ifade vermesiyle başlar. Soruşturmayı yürüten kolluk kuvvetleri daha sonra savcı adına ifadenizi alır.
Şikayet kaç günde sonuçlanır?
İdare, itiraz talebi hakkında 10 gün içinde karar vermeli ve başvuru sahibine ve diğer isteklilere bildirmelidir. Başvuru sahibi ayrıca kararın kendisine bildirilmesinden itibaren 10 gün içinde kuruma karşı şikayette bulunmalıdır.
Suç duyurusundan kaç gün sonra dava açılır?
Polise ifade verdikten sonra kaç gün içinde dava açılır? Şüpheli ifade verdikten sonra hakkında dava açma zorunluluğu yoktur. Ancak, savcı ifade verdikten sonra şüphelinin suç işlediğine ikna olursa, ortalama 3 ila 6 ay içinde dava açar ve dava açar.
Savcılık şikayeti nereden takip edilir?
UYAP Bilgi Sistemi aracılığıyla davanızın güncel durumunu öğrenebilir, evrak gönderebilir ve gerekirse ücret/masraf/tahsilat işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Dosyanızın ilerleme bilgilerinde yapılan son işlemi takip ederek davanızın güncel durumu hakkında bilgi alabilirsiniz.
Tavsiyeli Bağlantılar: Aşçı Yanında Çalışana Ne Denir