İçeriğe geç

Teslik Etmek Ne Demek

Teşkül ne demek?

Dilimize Arapçadan giren kelime yapımı, form kelimesinden türemiştir. Form, bir nesnenin veya yapının dış görünümü anlamına gelirken, to, oluşturmak, şekil almak, biçim kazanmak anlamına gelir.

Teskine ne demek?

Yatıştırıcı, acı, öfke veya heyecan gibi duyguları yatıştırma veya sakinleştirme anlamında kullanılan bir kelimedir.

Teşvik etmek ne demek hukuk?

Teşvik veya teşvik primi, “belirli bir ekonomik veya sosyal hedefe ulaşmak için mali destek ve yasal kolaylıklar şeklinde bir ödül” olarak tanımlanır. Suçlar keşfedilirse, failler çeşitli idari ve cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalır.

Örnek teşkil etmek ne demek?

Benzer, eşdeğer, eşdeğer, “bir emsal oluşturmak”, örneğin, kök örnekten gelir. Hukuk terimi çerçevesinde, anlamı örnek teşkil eden, eşdeğer veya diğer durumlara, olaylara, oluşumlara benzer olan ve bir çalışma taslağı veya temeli olarak kullanılabilen her şey anlaşılmalıdır.

Tenazu etmek ne demek?

Kayıtsızlık, iki veya daha fazla önceki etkenin bir veya daha fazla görünür (aşikar) sonraki ürün üzerinde etki ettiği durumdur. Çalışmamız, önceki etkenlerden hangisinin sonraki ürün üzerinde etki etmede önceliğe sahip olduğunu araştırdı.

Telsi etmek ne demek?

(ﺗﻠﺜﻴﻢ) i. (ar. lesѕm telѕіm “öpücük” kelimesinden) Öpüşme: Kerbela Sultanı’nın imparatorluk emrini iletip kabul etti ve şu şekilde dua etti…

Müsterih nedir?

[1] (‘) Her türlü endişeden uzak, iç huzuruna kavuşmuş kişi.

Müşerrefi ne demek?

Türkçede saygı duyulan, şerefli ve yüksek bir statüye sahip kişi anlamına gelir. Kelimenin anlamı: “Müşerref” terimi, bir kişinin toplumdaki onurunu, saygınlığını ve yüksek statüsünü vurgular.

Mengene sıkmak ne demek?

Mengene, üzerinde çalışılacak nesneyi istenilen şekilde sıkıştırmak ve sabitlemek için kullanılan bir araçtır. İki çenesi vardır ve bu iki çeneyi istenilen kadar birbirine yaklaştırarak nesne sıkıştırılır ve sabitlenir.

Teftis ne demek TDK?

2.1.

Teşrifi ne demek?

“Teşrif” kelimesi TDK tarafından uygun görülmüştür. TDK’ya göre, onurlandırmak ve şereflendirmek anlamına gelir.

Tevsik eder ne demek?

1. Sağlamlaştırma. 2. Bir şeyin doğruluğunu belgelerle kanıtlama, belgelendirme: Günümüzde yaygın bir uygulama olduğu üzere, ortadakini suçlamaya çalışanlar, tiyatro uzmanı gibi görünüp geçimini sağlamak isteyen, tiyatrodan anladığını iddia ederek ortadakini küçümsemeye çalışan kişilerdir (Selim N.

Peşkiri ne demek?

Peşkir, büyük bir mendil şeklinde pamuk veya keten kumaştan yapılmış bir bez veya ince, geniş bir havludur. Genellikle, iki dar ucu bir bordürle süslenir. Elleri ve yüzü yıkarken yerinde tutarak ıslaklığa karşı korumak için kullanılırdı; yıkandıktan sonra elleri ve yüzü kurulamak için kullanılırdı veya masa peçetesi olarak kullanılırdı.

Evleviyet ne demek?

Eveveviyet öncelik anlamına gelir. Bu kural mantıksal olarak tümevarım ve tümdengelim yöntemlerine benzer. Genel bir kural olarak, daha az önemli bir duruma uygulanan bir kural daha önemli bir duruma da uygulanmalıdır.

İstikrarlı olmak ne demek?

İstikrar, kararlılık ve azim anlamına gelir. Tutarlı olmak, “öz disiplin” ile yakından ilişkilidir. Ancak, bu işlevi edinmiş kişiler, kararlarını kendi özgür iradeleriyle verirler ve bu kararları tutarlı bir şekilde uygulamakta zorluk çekerler.

Teekkül ne demek din kültürü?

Tevekkül (Arapça: تَوَكُّل), Allah’a güvenmeye veya “O’nun planlarına güvenmeye” dayalı teslimiyeti tanımlayan Arapça bir İslami terimdir.

Teykül ne demek?

Büyüklerimiz “Allah sana güzel bir tavır versin” derdi. Sanırım aynı anlamdaydı! Nişanlı denir.

Teşekkül ne demek bulmaca?

Eğitim, eğitim, eğitim eylemi.

Tarihte teşekkül ne demek?

Kamu iktisadi teşebbüsü (İKT) “İşletme”: Sermayesinin tamamı Devlete ait olan ve ticari esaslara göre ekonomik alanda faaliyette bulunmak üzere kurulan kamu iktisadi teşebbüsüdür.

Tavsiyeli Bağlantılar: Resimde Baskı Tekniği Nedir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir